Quinta dos Murças Minas

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Quinta dos Murças Minas

Quinta dos Murcas

Na het grote succes van moederbedrijf Esporão begon het wijnhuis een zoektocht naar uitbereiding in de Douro. Bij voorkeur een quinta met een goede ligging op de rechteroever van de rivier de Douro, met het juiste terroir om een elegante stijl wijn te kunnen produceren. Deze plek werd gevonden: Quinta dos Murças. De wijngaarden van dit huis liggen in het centrum van de D.O.C. Douro en kunnen onderverdeeld worden in 8 verschillende terroirs. Omringd door bergen, met ligging op verschillende hoogten (voornamelijk zuidelijk georiënteerd) een grote diversiteit aan bodems geeft Quinta dos Murças de mogelijkheid om witte, rode en versterkte wijnen te produceren van hoge kwaliteit en verfijning.

In de wijngaarden staan tientallen inheemse druivensoorten aangeplant, velen (en steeds meer) als fieldblends. De omringende olijf-, sinaasappel- en amandelbomen en de mediterrane bossen helpen daarnaast om het ecosysteem in balans te houden. Er wordt in de kelder zo min mogelijk met nieuw hout gewerkt, wat resulteert in op fruit gemaakte wijnen met een mooie terroir expressie.

Website Quinta dos Murcas

Bekijk Quinta dos Murcas

Quinta dos Murças Minas

Rood | Portugal | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Levendig Portugees rood met een intens donkere kleur en een paarse gloed. In de geur vallen vooral het rijpe rode fruit en de wulpse bloemen op. Daarnaast doet hij ook denken aan balsamico. De wijn heeft rijpe tannines en aangename zuren. Een goede balans tussen rijpheid en frisheid, ook in de afdronk.

Spijs & moment
Deze soepele Douro-wijn is toegankelijk en breed inzetbaar. Lekker na een wandeling door een herfstig bos, bij een bord dampende ossenstaartsoep. Of bij het avondeten bij een Portugese stoofschotel met kip, lams- of varkensvlees. En anders later op de avond bij een stukje kaas of een goede film.

Past goed bij: maaltijdsoep, lamsstoofschotel, gehaktballen, pittige bonenschotel

Korte omschrijving

Soepele en karakteristieke rode Douro-wijn met rijpe tannines.

Overige informatie

DGH - 9- (2017)
"Minas. Niet schrikken: verwijst naar water. Maar in dit geval gaat het om de vijf bronnen die van macrobelang zijn voor het microklimaat van deze hoog boven de Douro gelegen terrasvormige wijngaard waar de touriga nacional van dienst staat aangeplant."

Wine Ehthusiast - 91 punten (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 27430
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Touriga Nacional
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinta Cão
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 65603522976876
EAN fles 5603522976874