Puy Servain Tradition rosé

Rose | 0.75 L | 2014 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Puy Servain Tradition rosé

Château Puy Servain

Daniel Hecquet maakt op het familiedomein Puy Servain wijnen van hoge kwaliteit die makkelijk kunnen wedijveren met wijnen uit het aangrenzende Saint-Émilion!

Afgestudeerd aan het Instituut voor Oenologie van Bordeaux, begon Daniel Hecquet zijn oenologen-carrière op Château d’Yquem waar hij onder de indruk was van de creativiteit en de strenge eisen die gesteld werden. Acht jaar werkte hij bij het oenologisch laboratorium CIVRB (Conseil Interprofessionnel des Vins de la Région de Bergerac) en gaf hij oenologielessen in Bordeaux, waardoor hij een gedegen theoretische achtergrond heeft en veel bedrijven in de Bergerac hem als consultant gebruiken. Daniel beheert het familielandgoed Château Puy Servain dat ligt in Montravel, een deel van de Bergerac dat eigenlijk meer verlengstuk van St Émilion is. De bevlogen Daniel is er bijna in zijn eentje voor verantwoordelijk geweest dat er een appellation Haut Montravel is gecreëerd. De wijnen zijn fruitrijk, fris en zuiver en van een hoog doordrinkgehalte. Ook is er een heerlijke zoete wijn met botrytis. Behalve puurheid en terroirgerichtheid valt nog iets anders op: Bordeauxkwaliteit tegen Bergeracprijzen!


Website Château Puy Servain

Bekijk Château Puy Servain

Puy Servain Tradition rosé

Rose | 0.75 L | 2014 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Donker roze kleur en een expressieve neus met rijp rood fruit In de mond krachtig (voor een rosé) en sappig maar met voldoende zuren om de wijn elegant te houden.

Korte omschrijving

Donkere, klassieke rosé.

Product specificaties

Artikelnummer P2050
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Sud-Ouest
Appellatie Bergerac
Oogstjaar 2014
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Assemblage Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3584695235079
EAN fles 3584695230104