Puy Servain Tradition blanc Montravel

Wit | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Puy Servain Tradition blanc Montravel

Château Puy Servain

Daniel Hecquet maakt op het familiedomein Puy Servain wijnen van hoge kwaliteit die makkelijk kunnen wedijveren met wijnen uit het aangrenzende Saint-Émilion!

Afgestudeerd aan het Instituut voor Oenologie van Bordeaux, begon Daniel Hecquet zijn oenologen-carrière op Château d’Yquem waar hij onder de indruk was van de creativiteit en de strenge eisen die gesteld werden. Acht jaar werkte hij bij het oenologisch laboratorium CIVRB (Conseil Interprofessionnel des Vins de la Région de Bergerac) en gaf hij oenologielessen in Bordeaux, waardoor hij een gedegen theoretische achtergrond heeft en veel bedrijven in de Bergerac hem als consultant gebruiken. Daniel beheert het familielandgoed Château Puy Servain dat ligt in Montravel, een deel van de Bergerac dat eigenlijk meer verlengstuk van St Émilion is. De bevlogen Daniel is er bijna in zijn eentje voor verantwoordelijk geweest dat er een appellation Haut Montravel is gecreëerd. De wijnen zijn fruitrijk, fris en zuiver en van een hoog doordrinkgehalte. Ook is er een heerlijke zoete wijn met botrytis. Behalve puurheid en terroirgerichtheid valt nog iets anders op: Bordeauxkwaliteit tegen Bergeracprijzen!


Website Château Puy Servain

Bekijk Château Puy Servain

Puy Servain Tradition blanc Montravel

Wit | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bleekgele kleur. De neus is meer dan gemiddeld expressief, geurend naar groene appel en kruisbessen. In de mond proeft men de rondeur van de Sémillon, met lekker sap, veel fruit en wat mineraliteit met milde zuren.

Korte omschrijving

Prettige, breed inzetbare witte wijn.

Product specificaties

Artikelnummer P2100
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie Montravel
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Assemblage Sauvignon Blanc, Semilon, Muscadelle
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3584695335076
EAN fles 3584695330125