Puy Servain Terrement Liquoreux

Wit | 0.5 L | 2015 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Puy Servain Terrement Liquoreux

Château Puy Servain

Daniel Hecquet maakt op het familiedomein Puy Servain wijnen van hoge kwaliteit die makkelijk kunnen wedijveren met wijnen uit het aangrenzende Saint-Émilion!

Afgestudeerd aan het Instituut voor Oenologie van Bordeaux, begon Daniel Hecquet zijn oenologen-carrière op Château d’Yquem waar hij onder de indruk was van de creativiteit en de strenge eisen die gesteld werden. Acht jaar werkte hij bij het oenologisch laboratorium CIVRB (Conseil Interprofessionnel des Vins de la Région de Bergerac) en gaf hij oenologielessen in Bordeaux, waardoor hij een gedegen theoretische achtergrond heeft en veel bedrijven in de Bergerac hem als consultant gebruiken. Daniel beheert het familielandgoed Château Puy Servain dat ligt in Montravel, een deel van de Bergerac dat eigenlijk meer verlengstuk van St Émilion is. De bevlogen Daniel is er bijna in zijn eentje voor verantwoordelijk geweest dat er een appellation Haut Montravel is gecreëerd. De wijnen zijn fruitrijk, fris en zuiver en van een hoog doordrinkgehalte. Ook is er een heerlijke zoete wijn met botrytis. Behalve puurheid en terroirgerichtheid valt nog iets anders op: Bordeauxkwaliteit tegen Bergeracprijzen!


Website Château Puy Servain

Bekijk Château Puy Servain

Puy Servain Terrement Liquoreux

Wit | 0.5 L | 2015 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

Intense goud-gele kleur. In de neus rijp geel fruit, noten, boter, paddenstoelen en een lichte toon van Botrytis. In de mond een ronde en volle aanzet, een hoge concentratie, zoet maar niet plakkend mede door de mooie zuren. Lange afdronk.

Korte omschrijving

Intense dessertwijn met Botrytis en houtrijping

Product specificaties

Artikelnummer P2200
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sémillon
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie Haut Montravel
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.5
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Sémillon
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3584693820056
EAN fles 3584693820093