Puy Servain Montravel rouge VV

Rood | 0.75 L | 2015 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Puy Servain Marjolaine blanc

Château Puy Servain

Daniel Hecquet maakt op het familiedomein Puy Servain wijnen van hoge kwaliteit die makkelijk kunnen wedijveren met wijnen uit het aangrenzende Saint-Émilion!

Afgestudeerd aan het Instituut voor Oenologie van Bordeaux, begon Daniel Hecquet zijn oenologen-carrière op Château d’Yquem waar hij onder de indruk was van de creativiteit en de strenge eisen die gesteld werden. Acht jaar werkte hij bij het oenologisch laboratorium CIVRB (Conseil Interprofessionnel des Vins de la Région de Bergerac) en gaf hij oenologielessen in Bordeaux, waardoor hij een gedegen theoretische achtergrond heeft en veel bedrijven in de Bergerac hem als consultant gebruiken. Daniel beheert het familielandgoed Château Puy Servain dat ligt in Montravel, een deel van de Bergerac dat eigenlijk meer verlengstuk van St Émilion is. De bevlogen Daniel is er bijna in zijn eentje voor verantwoordelijk geweest dat er een appellation Haut Montravel is gecreëerd. De wijnen zijn fruitrijk, fris en zuiver en van een hoog doordrinkgehalte. Ook is er een heerlijke zoete wijn met botrytis. Behalve puurheid en terroirgerichtheid valt nog iets anders op: Bordeauxkwaliteit tegen Bergeracprijzen!


Website Château Puy Servain

Bekijk Château Puy Servain

Puy Servain Montravel rouge VV

Rood | 0.75 L | 2015 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Diep rode kleur, intense neus met rijp zwart fruit, hout en zoete kruiden. Rijpe aanzet, geconcentreerde en intense smaak met stevige tannines. Zeer lange afdronk.

Korte omschrijving

Krachtige, klassieke wijn met rijpe tonen en tannines.

Product specificaties

Artikelnummer P2020
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Frankrijk
Streek Sud-Ouest
Appellatie Montravel
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 graden
Assemblage Merlot, Cabernet Franc
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3584699535052
EAN fles 3584699530101