Pommier Chardonnay Grain de Survie

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pommier Chardonnay Grain de Survie

Pommier

Kleine familieproducent uit Chablis die loepzuivere wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden.

Isabelle en Denis Pommier maken sinds 1990 Chablis. Het begon met 2 hectare, maar het wijngaardbezit is inmiddels uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar ook met sap en enige rondeur. De wijnen worden in Frankrijk (zoals in de Guide Hachette) en internationaal (zoals bij Robert Parker) steeds meer onderscheiden. Parker noemt het één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakte.


Website Isabelle en Denis Pommier

Bekijk Pommier

Pommier Chardonnay Grain de Survie

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgele wijn, met een medium expressieve, licht geparfumeerde neus waarin ook tonen van witte perzik, boter, caramel en witte bloesem te vinden zijn. De aanzet is zacht, rond en de smaak is breed en rijk. Men proeft zuivel, jonge kruiden en een lichte houttoets. De afdronk is lang en verfrissend door de aanwezigheid van fijne zuren.

Korte omschrijving

Een heerlijk sappige Chardonnay met een breed palet.

Overige informatie

Isabelle en Dennis Pommier maken normaal gesproken wijn in Chablis. Zij hebben echter twee jaar op rij enorme pech gehad met slecht weer, waardoor het grootste deel van hun oogst vernield werd. Met hulp van een bevriende wijnmaker uit Limoux, hebben zij op zijn domein deze cuvee "Grain de Survie" gemaakt, zodat zij een deel van hun verlies weer kunnen goedmaken.

Product specificaties

Artikelnummer P10430
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 12.8
EAN doos 13760149610082
EAN fles 3760149610085