Pommier Chablis Croix aux Moines

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pommier Chablis Croix aux Moines

Pommier

Kleine familieproducent uit Chablis die loepzuivere wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden.

De Chablis is één van de meest beroemde en gewaardeerde wijngebieden ter wereld. Het koele klimaat en vooral ook de bijzondere bodem zorgen voor wijnen met een opvallende frisheid en mineraliteit. Deze oeroude Kimmeridge-bodem bestaat uit een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Isabelle en Denis Pommier koesteren deze unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Met hun eerste eigen wijn, in 1994, wonnen ze meteen het Concours des Vins de Chablis.  

Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar door de kleirijke bodem ook sappig en rond van smaak. Zowel in Frankrijk (bijv. de Guide Hachette) als op internationaal niveau (bijv. Robert Parker) worden de wijnen regelmatig onderscheiden. Parker noemt Pommier één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakt.


Website Isabelle en Denis Pommier

Bekijk Pommier

Pommier Chablis Croix aux Moines

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Voor deze wijn worden druiven geselecteerd van de oudere wijnranken in dezelfde wijngaarden als van de Petit Chablis. De combinatie van een kalksteenbodem en de Kimmeridge bodem zorgt voor een mooie complexiteit en minerale tonen.

Na de handmatige oogst vergist het sap voor een deel (70%) op roestvrijstaal, deels op hout. De vergisting verloopt met behulp van natuurlijke gisten. Daarna rijpt de wijn nog ongeveer 12 maanden op de lies voordat hij wordt gebotteld. Uitgesproken in de neus, waarbij aroma’s van rijp fruit, bloesem, minerale tonen en subtiele houttonen op een mooie manier met elkaar verweven zijn. Complex en elegant van smaak, met tonen van rijp geel fruit, lindebloesem, citrus en mineraliteit. Deze wijn kan zeker 7 tot 8 jaar rijpen.

Korte omschrijving

Chablis van topkwaliteit met een lichte houttoets.

Product specificaties

Artikelnummer P10210
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3760149610061
EAN fles 3760149610061