Pommier Chablis 1er Cru Fourchaume

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pommier Chablis (0,375 liter)

Pommier

Kleine familieproducent uit Chablis die loepzuivere wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden.

De Chablis is één van de meest beroemde en gewaardeerde wijngebieden ter wereld. Het koele klimaat en vooral ook de bijzondere bodem zorgen voor wijnen met een opvallende frisheid en mineraliteit. Deze oeroude Kimmeridge-bodem bestaat uit een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Isabelle en Denis Pommier koesteren deze unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Met hun eerste eigen wijn, in 1994, wonnen ze meteen het Concours des Vins de Chablis.  

Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar door de kleirijke bodem ook sappig en rond van smaak. Zowel in Frankrijk (bijv. de Guide Hachette) als op internationaal niveau (bijv. Robert Parker) worden de wijnen regelmatig onderscheiden. Parker noemt Pommier één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakt.


Website Isabelle en Denis Pommier

Bekijk Pommier

Pommier Chablis 1er Cru Fourchaume

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijngaarden van Fourchaume liggen bij het dorpje La Chapelle Vaupelteigne en zijn zuid- tot zuidwestelijk georiënteerd. De druiven liggen volop in de zon en zijn vroeg rijp. De bodem bestaat uit Kimmeridge en bruine klei, die de wijn een bijzondere elegantie en mineraliteit geven.

Na de handmatige oogst vergist het sap voor 2/3 op roestvrijstaal, de rest op hout. De vergisting verloopt met behulp van natuurlijke gisten. De wijn rijpt een aantal maanden op de lies voordat de verschillende wijnen zorgvuldig met elkaar worden geblend en gebotteld. Puur, subtiel en elegant in geur en smaak. De minerale tonen zijn perfect in balans met de aangename bloesemtonen.

Korte omschrijving

Verfijnde 1er Cru met elegantie en mineraliteit.

Product specificaties

Artikelnummer P10420
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos
EAN fles 3760149610054