Poggio Maestrino Morellino di Scansano Riserva

Italië | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Poggio Maestrino Morellino di Scansano Riserva

Rocca di Castagnoli

Deze producent is zeer nauw betrokken geweest bij de selectie van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. Zij maken pure wijnen, met nadruk op terroir.

Eigenaar Calogero Calì komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië, maar verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Hij is eigenaar van Rocca di Castagnoli sinds 1981 en heeft sindsdien nog vier andere wijnbedrijven verworven. Hij heeft een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers, onder leiding van Daniele Pagni, in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is nooit een megalomane en dure blockbuster maar eerder een verteerbare en elegante wijn voor een fatsoenlijke prijs. Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken. De wijngaarden liggen tussen de 380 en 500 meter hoog. Het bedrijf is intensief betrokken geweest bij het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.


Website Rocca di Castagnoli

Bekijk Rocca di Castagnoli

Poggio Maestrino Morellino di Scansano Riserva

Italië | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rood tot robijnrood. In de neus een mooie mix van kersenfruit, kruidgheid, beperkte houttonen en een lichte balsamic geur. In de mond een zachte aanzet, hoge concentratie met veel maar mooie tannines en heerlijke zuren. Lange afdronk met een mooi evenwicht tussen zuren en tannines.

Korte omschrijving

Krachtige maar ook elegante Sangiovese.

Product specificaties

Artikelnummer P28372
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Morellino di Scansano
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Morellino
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8017257042600
EAN fles 8017257042006