Philippe le Hardi Clos de la Chaise Dieu (Monopole)

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Philippe le Hardi Mercurey Vieilles Vignes

Château Philippe le Hardi

Château Philippe le Hardi ligt aan de basis van de huidige Bourgogne. Met bijna 100 hectare wijngaard verspreid over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise biedt het huis een grote diversiteit aan witte en rode wijnen. 

Château Philippe le Hardi is één van de grootste wijndomeinen in Bourgogne. Het imposante kasteel in Santenay stamt uit de 9de eeuw en was gedurende een deel van de 14de eeuw in bezit van Philippe le Hardi (Philips de Stoute), Hertog van Bourgondië. Met zijn ‘Ordonnance de Philippe le Hardi’ legde hij de basis voor de monocépage wijnbouw in Bourgogne, waarbij alleen nog maar Pinot Noir aangeplant mocht worden voor het maken van wijn, en niet meer de Gamay. 

Château Philippe le Hardi bezit 98 hectare wijngaarden verdeeld over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise. In totaal maken zij wijn in 14 appellaties, o.a. Mercurey, Aloxe-Corton, Santenay, Pommard en Saint-Aubin. Deze grote verspreiding over het gebied geeft een enorme diversiteit aan subklimaatjes en bodemsamenstellingen, en daarmee de mogelijkheid om de verschillende karakters en stijlen van de Bourgogne in hun wijnen vast te leggen.  Aandacht voor de omgeving en het behoud van gezonde wijngaarden staat al ruim 20 jaar centraal in de filosofie van het huis. Het château is Terra Vitis gecertificeerd sinds 2004 en is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zo natuurlijk mogelijk te werken. 

Tot halverwege 2021 was de naam van het domein ‘Château de Santenay’. Door een wijziging van de wetgeving in de Bourgogne in 2021 is de naam van de appellatie Santenay niet meer toegestaan als domeinnaam. Daarom is de naam gewijzigd in ‘Château Philippe le Hardi’.

Website Château Philippe le Hardi

 

Bekijk Château Philippe le Hardi

Philippe le Hardi Clos de la Chaise Dieu (Monopole)

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze vol-gele wijn heeft een intense neus met tonen van citrus, hazelnoot en een fijne houttoets. Het mondgevoel is vol en levendig, in de smaak een fijne mineraliteit, tonen van bloesem, citrus en licht vanille. De afdronk is lang en delicaat.

Korte omschrijving

Een delicate, rijke Bourgogne van een Monopole.

Overige informatie

De wijn heeft gerijpt op barriques van Frans Eiken, op zijn "lies" met regelmatige batton√Ęge.

Product specificaties

Artikelnummer P11852
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Hautes Côtes de Beaune
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760002912172
EAN fles 3760002912028