Paul Cluver Gewurztraminer

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Paul Cluver Riesling

Paul Cluver

Door het bijzondere klimaat van Elgin kan Paul Cluver wijnen maken met een bijzondere zuurbalans en een bijna Europese stijl.

Al jaren behoort Paul Cluver tot de top 10 in Zuid-Afrika. Paul Cluver Sr. plantte als eerste wijngaarden aan in dit koele gebied Elgin, gelegen aan de kust, waar appelbomen en mist nog steeds de vallei vullen. Wijnmaker Andries Burger en Paul Cluver jr zijn beide bezeten van Riesling, Gewurztraminer en Bourgogne en dan is Elgin een van de beste regio’s om deze hoge kwaliteit te maken. De witte wijnen zijn zeer zuiver en hebben spanning die we voornamelijk in de Oude Wereld tegenkomen. De Pinot Noir is een van de beste en best betaalbare voorbeelden die op dit moment uit dit prachtige land verkrijgbaar is. In 2014 werd de Sauvignon Blanc tijdens de World Wine Awards uitgeroepen tot 'beste Sauvignon Blanc onder 15 pond van de wereld'!


Website Paul Cluver

 

Cluver & Jack

Cluver & Jack Craft Cider is een uniek product uit Elgin, Zuid-Afrika. Eigenaars van dit bedrijf zijn Paul Cluver - één van de beste wijnmakers van ZuidAfrika - en zijn goede vriend Bruce Jack, wiens overgrootvader als één van de eersten appelbomen plantte op de ZuidAfrikaanse Westkaap. Paul Cluver wilde naast het maken van wijn ook heel graag een echte craft cider maken op zijn eigen Cluver Estate in Elgin, Westkaap. Samen met Bruce Jack ging hij op zoek naar het beste fruit. De appels voor deze cider worden zorgvuldig uitgezocht en met de hand geplukt. In tegenstelling tot veel ciders, wordt er voor Cluver & Jack geen vruchtenconcentraat gebruikt. Voor deze cider worden kleinere Granny Smith, Pink Lady, Sundowner en Royal Gala appels gebruikt, omdat juist deze appels zorgen voor veel smaak. De verse appels worden in stukjes gesneden en geperst. Het sap wordt vervolgens op lage temperatuur gefermenteerd om zoveel mogelijk smaak te verkrijgen. Achteraf wordt de cider gefilterd en wordt er een kleine hoeveelheid CO2 aan toegevoegd. Al met al dus een pure en authentieke cider!

Bekijk Paul Cluver

Paul Cluver Gewurztraminer

Wit | 0.75 L | 2017 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zeer rijpe neus: lychee, limoen en mango en tevens wat rozenblaadjes. In de mond een zachte structuur, veel frisser en minder zwoel dan verwacht en mooie zuren.

Korte omschrijving

Lekkere frisse stijl Gewurztraminer uit een cool-climate gebied.

Overige informatie

Decanter World Wine Awards 2015 - Regional Trophy Winner - Gold Medal (2014)

WineLife Magazine April/Mei 2016

Echte Gewurz met de typerende aroma’s van roos, gember en lychee, maar droger dan je gewend bent. Matcht met eindeloos veel eten, van quiche Lorraine via hutspot en pompoencurry tot Vietnamese salades. Gun hem lucht, dan geeft hij zich helemaal.

Product specificaties

Artikelnummer P43565
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gewürztraminer
Land Zuid-Afrika
Streek Kaapse Zuidkust
Appellatie Elgin
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 16009609150018
EAN fles 6009609150011