Masciarelli Villa Gemma Cerasuolo d'Abruzzo

Rose | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Masciarelli Gianni Masciarelli Montepulciano*

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd. Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië. Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso. Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen. De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Bekijk Masciarelli

Masciarelli Villa Gemma Cerasuolo d'Abruzzo

Rose | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een rosé met een diepe, donkere kleur. De geur is intens, maar niet te zwaar, met in de neus tonen van kersen en sering. De smaak is vol en rijp, met nadruk op zwarte bes en granaatappel.

Korte omschrijving

Een rijke rosé, één van de topwijnen van Gianni Masciarelli.

Overige informatie

Villa Gemma is een toplijn van Masciarelli die de eigen smaakvoorkeur van deze producent het best tot uitdrukking brengt.

Product specificaties

Artikelnummer P28878
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Montepulciano
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie Cerasuolo d'Abruzzo
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 28033140750357
EAN fles 8033140750339