Masciarelli Villa Gemma Bianco Colline Teatine

Wit | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Masciarelli Gianni Masciarelli Montepulciano*

Masciarelli Abruzzo

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd. Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië. Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso. Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen. De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Bekijk Masciarelli Abruzzo

Masciarelli Villa Gemma Bianco Colline Teatine

Wit | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een heldere, bleek gele wijn die in de subtiele neus hints van witte bloesem en witte perzik heeft. De smaak is verfijnd en zelfs mineralig, en daardoor gastronomisch goed inzetbaar!

Korte omschrijving

Een a-typisch mineralige Trebbiano, een topwijn van Gianni Masciarelli.

Overige informatie

Villa Gemma is een toplijn van Masciarelli die de eigen smaakvoorkeur van deze producent het best tot uitdrukking brengt.

Product specificaties

Artikelnummer P28876
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Trebbiano
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie Colline Teatine IGT
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Trebbiano d'Abruzzo, Coccociola, Chardonnay en Pecorino
Alcohol percentage 13
EAN doos 28033140750302
EAN fles 8033140750117