Masciarelli Marina Cvetic Iskra

Rood | Italië | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Masciarelli Gianni Masciarelli Montepulciano*

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd. Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië. Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso. Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen. De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Bekijk Masciarelli

Masciarelli Marina Cvetic Iskra

Rood | Italië | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een diepe, donkerrode kleur. De geur is zeer expressief, en heeft tonen van vers zwart fruit, leer, tabak en zoete kruiden. De smaak is intens, met stevige maar wel rijpe tannines, rijpe kersen, cassis en een fijne rooksmaak.

Korte omschrijving

Een krachtige houtgerijpte Montepulciano uit Abruzzo.

Overige informatie

Marina Cvetic is een toplijn van Masciarelli die in 1991 ter ere van de vrouw van Gianni Masciarelli is ontwikkeld. Deze wijn heeft 18 manden gerijpt op nieuwe Frans eiken vaten en daarna minimaal 2 jaar op fles.

Product specificaties

Artikelnummer P28886
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Montepulciano
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie Colline Teramane
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 28033140755000
EAN fles 8033140750919