Masciarelli Marina Cvetic Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Masciarelli Gianni Masciarelli Montepulciano*

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd. Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië. Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso. Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen. De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Bekijk Masciarelli

Masciarelli Marina Cvetic Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn met een intense, gouden kleur. In de neus tonen van vanille, rook en fruit zoals mispel en kweepeer maar ook bloesem van brem. De smaak is zeer intens en rijk, met een goede balans tussen de houtrijping en het rijpe fruit.

Korte omschrijving

Een krachtige houtgerijpte Chardonnay die vooral goed culinair inzetbaar is.

Overige informatie

Marina Cvetic is een toplijn van Masciarelli die in 1991 ter ere van de vrouw van Gianni Masciarelli is ontwikkeld. Deze wijn heeft 12 maanden gerijpt op nieuwe Frans eiken vaten en daarna minimaal 1 jaar op fles.

Product specificaties

Artikelnummer P28888
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie Colline Teatine
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 28033140750654
EAN fles 8033140750650