Masciarelli Marina Cvetic Cabernet Sauvignon

Rood | Italië | 0.75 L | 2007 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Masciarelli Gianni Masciarelli Montepulciano*

Masciarelli

Gianni Masciarelli begon zijn wijndomein in 1981 met de droom om de Abruzzen op de kaart te zetten. Dat lukte uitstekend, alleen kon hij er zelf niet lang genoeg van genieten: hij overleed plotseling in 2008 op 53 jarige leeftijd. Intussen was hij samen met zijn vrouw Marina Cvetic, die hij in 1987 leerde kennen en nu de drijvende kracht achter het domein is, uitgegroeid tot één van de leidende wijnproducenten van Italië. Zijn Villa Gemma bijvoorbeeld werd een begrip en al eens verkozen tot beste rode wijn uit Italië door Gambero Rosso. Wijngaarden werden door de hele Abruzzen aangekocht, zo lang ze maar voldeden aan de kwaliteitseisen van Gianni. Indrukwekkende projecten worden niet geschuwd: zo is het oude kasteel Semivicoli door hem aangekocht, volledig gerestaureerd en functioneert nu als hotel en restaurant. Het is hét uithangbord voor wijntoerisme in de Abruzzen. De wijnen zijn ondergebracht in diverse lijnen en prijsklassen. Ook de stijlen zijn verschillend: van fijnzinnig en precies tot krachtig en fors. Inmiddels is dochter Miriam intensief bij het domein betrokken, zodat ook de toekomst is gegarandeerd.  

Bekijk Masciarelli

Masciarelli Marina Cvetic Cabernet Sauvignon

Rood | Italië | 0.75 L | 2007 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een dieprode, bijna inktzwarte kleur. In de neus typische Cabernet tonen als zwarte bes, leer en zoete kruiden. De aanzet is vol en rijk, met stevige tannines, de smaak full bodied maar wel soepel. Zeer lange afdronk.

Korte omschrijving

Krachtige Cabernet Sauvignon uit de beroemde Marina Cvetic serie.

Overige informatie

Marina Cvetic is een toplijn van Masciarelli die in 1991 ter ere van de vrouw van Gianni Masciarelli is ontwikkeld. Deze wijn heeft 18/24 maanden gerijpt op nieuwe Frans eiken vaten en daarna minimaal 12 maanden op fles.

Product specificaties

Artikelnummer P28897
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Italië
Streek Abruzzen
Appellatie IGT Colline Teatine
Oogstjaar 2007
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon en een klein percentage Montepulciano d'Abruzzo
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 28033140755604
EAN fles 8033140750711