Marc Kreydenweiss Lune à Boire rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Marc Kreydenweiss Lune à Boire rouge

Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss is een pionier in de biodynamie, zijn zoon Antoine heeft het wijnmaken in de Elzas ondertussen overgenomen. Zeer diverse terroirs, oxidatieve stijl wijnen.

Marc Kreydenweiss is al in de jaren 80 begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Toen al werd het vizier op de allerhoogste kwaliteit gericht in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, toen werd hij echter voor gek verklaard. Inmiddels heeft zoon Antoine het wijnmaken in de Elzas overgenomen. Zijn wijnen hebben een duidelijke terroirtoets en zijn in een oxidatieve stijl gemaakt. Dat ze veel verschillende cuvées maken, is logisch gezien de enorme diversiteit in terroirs in Andlau: op de ene heuvel is er zwarte leisteen, vlak erachter graniet en honderd meter ernaast weer rode zandsteen! Omdat het huis wat noordelijker ligt dan de meeste uit de Elzas, is het hier iets gemakkelijker droge wijnen te maken die geen te fors alcoholgehalte hebben. De Kritt Pinot Blanc werd witte wijn van het jaar overall bij het Proefschrift Wijnconcours in 2010 en zat wederom in de finale in 2012. Marc maakt overigens nog steeds wijn, maar dan in de Rhône.


Website Domaine Marc Kreydenweiss

Bekijk Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss Lune à Boire rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Plezierige op fruit gemaakte rode wijn van Pinot Noir. De trossen worden in zijn geheel vergist zonder toevoeging van gisten en sulfiet.

Korte omschrijving

Biologische Pinot Noir uit de Elzas.

Overige informatie

De naam Pinot Boir is een woordgrap. Boire is het Franse woord voor drinken. Het is dan ook een makkelijk drinkbare Pinot Noir.

Product specificaties

Artikelnummer P18540
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Alsace
Appellatie Alsace
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 37600452305308
EAN fles 3760045230530