Marc Kreydenweiss Lerchenberg Pinot Gris

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Marc Kreydenweiss Lerchenberg Pinot Gris

Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss is een pionier in de biodynamie, zijn zoon Antoine heeft het wijnmaken in de Elzas ondertussen overgenomen. Zeer diverse terroirs, oxidatieve stijl wijnen.

Marc Kreydenweiss is al in de jaren 80 begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Toen al werd het vizier op de allerhoogste kwaliteit gericht in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, toen werd hij echter voor gek verklaard. Inmiddels heeft zoon Antoine het wijnmaken in de Elzas overgenomen. Zijn wijnen hebben een duidelijke terroirtoets en zijn in een oxidatieve stijl gemaakt. Dat ze veel verschillende cuvées maken, is logisch gezien de enorme diversiteit in terroirs in Andlau: op de ene heuvel is er zwarte leisteen, vlak erachter graniet en honderd meter ernaast weer rode zandsteen! Omdat het huis wat noordelijker ligt dan de meeste uit de Elzas, is het hier iets gemakkelijker droge wijnen te maken die geen te fors alcoholgehalte hebben. De Kritt Pinot Blanc werd witte wijn van het jaar overall bij het Proefschrift Wijnconcours in 2010 en zat wederom in de finale in 2012. Marc maakt overigens nog steeds wijn, maar dan in de Rhône.


Website Domaine Marc Kreydenweiss

Bekijk Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss Lerchenberg Pinot Gris

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een zeer rijpe neus met aroma's van geel fruit en noten, maar waarin ook rokerige tonen zijn te ontdekken. In de mond een romig mondgevoel, zachte zuren en een licht zoetje. De zeer rijpe aroma's komen terug in de lange afdronk.

Korte omschrijving

Voor de liefhebbers van complexe wijnen met veel intensiteit.

Overige informatie

Biodynamisch gecertificeerd.

Wine Enthusiast April 2015: 91 pnt (2013)

Product specificaties

Artikelnummer P18510
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Frankrijk
Streek Alsace
Appellatie Alsace
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Assemblage Pinot Gris
Alcohol percentage 12.5
EAN doos