Marc Kreydenweiss Grand Cru Wiebelsberg Riesling

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Marc Kreydenweiss Grand Cru Wiebelsberg Riesling

Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss is een pionier in de biodynamie, zijn zoon Antoine heeft het wijnmaken in de Elzas ondertussen overgenomen. Zeer diverse terroirs, oxidatieve stijl wijnen.

Marc Kreydenweiss is al in de jaren 80 begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Toen al werd het vizier op de allerhoogste kwaliteit gericht in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, toen werd hij echter voor gek verklaard. Inmiddels heeft zoon Antoine het wijnmaken in de Elzas overgenomen. Zijn wijnen hebben een duidelijke terroirtoets en zijn in een oxidatieve stijl gemaakt. Dat ze veel verschillende cuvées maken, is logisch gezien de enorme diversiteit in terroirs in Andlau: op de ene heuvel is er zwarte leisteen, vlak erachter graniet en honderd meter ernaast weer rode zandsteen! Omdat het huis wat noordelijker ligt dan de meeste uit de Elzas, is het hier iets gemakkelijker droge wijnen te maken die geen te fors alcoholgehalte hebben. De Kritt Pinot Blanc werd witte wijn van het jaar overall bij het Proefschrift Wijnconcours in 2010 en zat wederom in de finale in 2012. Marc maakt overigens nog steeds wijn, maar dan in de Rhône.


Website Domaine Marc Kreydenweiss

Bekijk Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss Grand Cru Wiebelsberg Riesling

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus fris citrusfruit tot rijpe mango, florale tonen (rozen) en mineralen. In de mond valt vooral de markante mineraliteit op met rijpe zuren en een enorme afdronk.

Korte omschrijving

Intense wijn van een zeer bijzonder terroir, wat zijn kenmerkende mineraliteit afgeeft.

Overige informatie

Biodynamisch gecertificeerd.

Product specificaties

Artikelnummer P18505
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Frankrijk
Streek Alsace
Appellatie Alsace Grand Cru
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Riesling
Alcohol percentage 13
EAN doos 37600452300594
EAN fles 3760045230059