Lindes de Remelluri San Vicente de la Sonsierra

Rood | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Lindes de Remelluri San Vicente de la Sonsierra

Remelluri

Sinds 2010 is Telmo Rodríguez volledig verantwoordelijk voor het maken van de wijnen op dit familiedomein. De basis was al goed, maar de wijnen gaan nu tot de wereldtop behoren!

De vader van Telmo Rodríguez heeft een grote reputatie opgebouwd met deze bodega. Nu zijn de twee kinderen Amaya en Telmo ‘in charge’. De wijngaarden van Bodegas Remelluri bevinden zich op de hellingen van de Sierra de Tolono-bergen en behoren daarmee tot de hoogste in de regio. Ze liggen op het zuiden en worden door de bergen beschermd tegen wind en vorst. De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Beginselen van biologische landbouw zijn altijd gebruikt om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan dit unieke terroir. De verwachting is dat Remelluri onder de bezielende leiding van Telmo tot grote hoogte wordt opgestuwd! De eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar: zowel Lindes Labastida 2010 als Reserva 2009 kregen 93 punten van Parker.


Website Bodegas Remelluri

Bekijk Remelluri

Lindes de Remelluri San Vicente de la Sonsierra

Rood | 0.75 L | 2018 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een rijpe en sappige Rioja. Uitbundige geur met zwarte bessen en rokerige mineralen. In de smaak weer veel donker fruit, lichte kruidigheid en een fijne tannine structuur. Door de fraaie zuurgraad een complete en vooral gastronomisch interessante wijn.

Korte omschrijving

Een rijpe en sappige Rioja.

Overige informatie

Robert Parker - 93 pts (2016)

Best geteste rode Rioja: De Telegraaf (2016)

Product specificaties

Artikelnummer P26868
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tempranillo, aangevuld met Garnacha en Graciano
Alcohol percentage 14
EAN doos 8426771314245
EAN fles 8426771310209