Latour-Giraud Meursault 1er Cru Charmes

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Latour-Giraud Meursault 1er Cru Charmes

Domaine Latour-Giraud

Jean Pierre Latour is een rustige man uit Meursault, die wars is van standing en reputaties. Hij maakt prachtige wijnen (krachtig wit en verfijnd rood) die internationaal groot aanzien genieten.

Sinds 1680 worden bij Domaine Latour-Giraud druiven geteeld en sinds 1848 gebeurt dit in Meursault. Rond 1980 werd de beslissing genomen zelf te bottelen en niet meer aan handelaren te leveren. Het is nog steeds de trend voor druiventelers in Bourgogne om zelf wijn te gaan maken. Dit is de reden dat de handelaren zelf steeds meer wijngaarden opkopen om hun positie te kunnen behouden. Nu wordt het familiebedrijf geleid door Jean-Pierre Latour, die onder anderen wordt bijgestaan door zijn zus Florence. Het domein telt 10 hectare, waarvan 80% voor witte en 20% voor blauwe druiven. De Chardonnay wijngaarden liggen bijna allemaal in Meursault in de gemeente-appellatie en premier cru. De blauwe druiven groeien vooral in premier cru wijngaarden in Pommard (Refène), Volnay (Clos des Chênes). Het bedrijf kent grote internationale erkenning, zoals tot 95 punten van Robert Parker voor één van de witte wijnen.


Website Domaine Latour-Giraud

Bekijk Domaine Latour-Giraud

Latour-Giraud Meursault 1er Cru Charmes

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Volgeel. In de neus rijp geel fruit, boter, noten, honing en kruidigheid van hout. In de mond een ronde aanzet, goede integratie van het hout, romig maar elegant met mooie milde zuren. Lange afdronk.

Korte omschrijving

Prachtige premier cru die vol maar ook makkelijk drinkbaar en elegant is.

Overige informatie

Perswijn mei/juni 2015 - 17 pnt 2012

Product specificaties

Artikelnummer P11705
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Meursault
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos