Larue St.-Aubin 1er Cru Cortons

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Larue Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne

Domaine Larue

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.


Website Domaine Larue

Bekijk Domaine Larue

Larue St.-Aubin 1er Cru Cortons

Wit | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgele kleur, in de neus wit en vooral rijper geel fruit, noten en boter. In de mond een zachte aanzet, veel concenetratie en vrij milde zuren. Mooie, lange afdronk.

Korte omschrijving

Aantrekkelijke, jong drinkbare Bourgogne.

Product specificaties

Artikelnummer P11000
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Saint Aubin
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760157342428
EAN fles 3760157340424