La Suffrene Les Lauves Bandol rouge

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Suffrene Sainte Catherine Bandol rosé

Domaine la Suffrène

Uitstekende en zuivere kwaliteit Bandol gemaakt door een dynamische wijnmaker op het familiedomein in la Cadière d'Azur.

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige wijnmaker, maakt sinds 1996 Bandolwijn onder de eigen domeinnaam la Suffrène. Alle wijn wordt gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; la Suffrène ligt vlak achter de kust en dat maakt het lastig om biologisch werken, maar Cédric lukte het al jaren achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen -voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten.


Website Domaine la Suffrène

Bekijk Domaine la Suffrène

La Suffrene Les Lauves Bandol rouge

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Diep paarsrood. In de geur rijp zwart fruit, droge kruiden en wat tonen van cacao. De stevige tannines zijn rijp en dus verteerbaar. Verder wordt de wijn gekenmerkt door lekker rijp sap en een lange afdronk.

Korte omschrijving

Stevige wijn met een intens kruidge neus en een geweldige structuur.

Product specificaties

Artikelnummer P5085
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Mourvèdre
Land Frankrijk
Streek Provence
Appellatie Bandol
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Assemblage Mourvèdre, Carignan
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760054831759
EAN fles 3760054830325