La Suffrene IGP du Var rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Suffrene Sainte Catherine Bandol rosé

Domaine la Suffrène

Uitstekende en zuivere kwaliteit Bandol gemaakt door een dynamische wijnmaker op het familiedomein in la Cadière d'Azur.

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige wijnmaker, maakt sinds 1996 Bandolwijn onder de eigen domeinnaam la Suffrène. Alle wijn wordt gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; la Suffrène ligt vlak achter de kust en dat maakt het lastig om biologisch werken, maar Cédric lukte het al jaren achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen -voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten.


Website Domaine la Suffrène

Bekijk Domaine la Suffrène

La Suffrene IGP du Var rosé

Rose | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zalmroze van kleur (niet al te licht). Frisse aanzet gevolgd door een plezierige kruidigheid. De smaak is vol en sappig met voldoende frisheid en ook hierin komt naast wat rood fruit de kruidigheid duidelijk naar voren. Een serieuze stijl rosé.

 

Spijs & Moment

Perfecte match met een breed scala aan mediterrane gerechten zoals (spiesjes met) tonijn, lamskoteletjes met ratatouille, salade niçoise, of bijvoorbeeld pastasalade met aubergines

Korte omschrijving

Fraaie Provence rosé van een top producent.

Overige informatie

Een gedeelte van de Carignan is gevinifieerd op basis van macération carbonique.

Product specificaties

Artikelnummer P5087
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Carignan
Land Frankrijk
Streek Provence
Appellatie IGP Var
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Carignan, Cinsault en Grenache
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760054831520
EAN fles 3760054831636