La Suffrene Bandol rosé (0,375 liter)

Rose | 0.375 L | 2021 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Suffrene Bandol rosé (0,375 liter)

Domaine la Suffrène

Uitstekende en zuivere kwaliteit Bandol gemaakt door een dynamische wijnmaker op het familiedomein in la Cadière d'Azur.

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige wijnmaker, maakt sinds 1996 Bandolwijn onder de eigen domeinnaam la Suffrène. Alle wijn wordt gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; la Suffrène ligt vlak achter de kust en dat maakt het lastig om biologisch werken, maar Cédric lukte het al jaren achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen -voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten.


Website Domaine la Suffrène

Bekijk Domaine la Suffrène

La Suffrene Bandol rosé (0,375 liter)

Rose | 0.375 L | 2021 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

Zalmroze. In de neus fris citrus en rijper steenfruit, frisse kruidigheid en florale tonen. In de mond vol en intens, maar gebalanceerd door de zuren. In de afdronk blijven de florale tonen lang hangen.

Korte omschrijving

Dijk van een rosé met een enorme body en intensiteit.

Overige informatie

Biologisch werkend zonder certificatie.

Product specificaties

Artikelnummer P5077
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Mourvèdre
Land Frankrijk
Streek Provence
Appellatie Bandol
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Mourvèdre, Cinsault, Grenache, Carignan
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760054830677
EAN fles 3760054830660