La Petite Bellane rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

La Petite Bellane rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze prachtige blend van Grenache en Syrah laat een bijna Noordelijke Rhône-stijl zien met zijn frisse zuren en opvallende kruidigheid. De invloed van de hoogte van de wijngaarden en de kalkrijke bodem zijn duidelijk merkbaar. 

De neus is expressief met duidelijke aroma’s van rood fruit, bramen, een lichte kruidigheid en wat rook. Sappig en rond van smaak, daarna uitnodigende rijpe fruitaroma’s, Mediterrane kruiden,  fluweelzachte, fijne tannines en prettige, lichte zuren in de afdronk.

Korte omschrijving

Een zeer elegante, fruitige en hoogstaande Rhône Villages.

Product specificaties

Artikelnummer P13178
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages Valréas
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Syrah en Grenache
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760037260903
EAN fles 3760037260255