Kreydenweiss Les Grimaudes Costières de Nîmes

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Marc Kreydenweiss Lerchenberg Pinot Gris

Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss is een pionier in de biodynamie, zijn zoon Antoine heeft het wijnmaken in de Elzas ondertussen overgenomen. Zeer diverse terroirs, oxidatieve stijl wijnen.

Marc Kreydenweiss is al in de jaren 80 begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Toen al werd het vizier op de allerhoogste kwaliteit gericht in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, toen werd hij echter voor gek verklaard. Inmiddels heeft zoon Antoine het wijnmaken in de Elzas overgenomen. Zijn wijnen hebben een duidelijke terroirtoets en zijn in een oxidatieve stijl gemaakt. Dat ze veel verschillende cuvées maken, is logisch gezien de enorme diversiteit in terroirs in Andlau: op de ene heuvel is er zwarte leisteen, vlak erachter graniet en honderd meter ernaast weer rode zandsteen! Omdat het huis wat noordelijker ligt dan de meeste uit de Elzas, is het hier iets gemakkelijker droge wijnen te maken die geen te fors alcoholgehalte hebben. De Kritt Pinot Blanc werd witte wijn van het jaar overall bij het Proefschrift Wijnconcours in 2010 en zat wederom in de finale in 2012. Marc maakt overigens nog steeds wijn, maar dan in de Rhône.


Website Domaine Marc Kreydenweiss

Bekijk Kreydenweiss

Kreydenweiss Les Grimaudes Costières de Nîmes

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

In de neus rood en zwart fruit en kruidige tonen met op de achtergrond een beetje leer. In de mond een zijdezachte structuur met fijne zuren en zachte tannines.

Korte omschrijving

Door zijn zachte structuur een 'vrouwelijke' wijn gemaakt door een vrouwelijke wijnmaakster.

Overige informatie

Biodynamisch gecertificeerd.

Product specificaties

Artikelnummer P13810
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Costieres de Nimes
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Grenache, Carignan, Cinsault
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 37600452300280
EAN fles 3760045232190