Kreydenweiss Grand Cru Kastelberg Riesling

Wit | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kreydenweiss Grand Cru Kastelberg Riesling

Domaine Marc Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss is een pionier in de biodynamie, zijn zoon Antoine heeft het wijnmaken in de Elzas ondertussen overgenomen. Zeer diverse terroirs, oxidatieve stijl wijnen.

Marc Kreydenweiss is al in de jaren 80 begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Toen al werd het vizier op de allerhoogste kwaliteit gericht in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, toen werd hij echter voor gek verklaard. Inmiddels heeft zoon Antoine het wijnmaken in de Elzas overgenomen. Zijn wijnen hebben een duidelijke terroirtoets en zijn in een oxidatieve stijl gemaakt. Dat ze veel verschillende cuvées maken, is logisch gezien de enorme diversiteit in terroirs in Andlau: op de ene heuvel is er zwarte leisteen, vlak erachter graniet en honderd meter ernaast weer rode zandsteen! Omdat het huis wat noordelijker ligt dan de meeste uit de Elzas, is het hier iets gemakkelijker droge wijnen te maken die geen te fors alcoholgehalte hebben. De Kritt Pinot Blanc werd witte wijn van het jaar overall bij het Proefschrift Wijnconcours in 2010 en zat wederom in de finale in 2012. Marc maakt overigens nog steeds wijn, maar dan in de Rhône.


Website Domaine Marc Kreydenweiss

Bekijk Domaine Marc Kreydenweiss

Kreydenweiss Grand Cru Kastelberg Riesling

Wit | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus rijpe gele appel en florale tonen. Door ontwikkeling ontstaan aroma's van kaneel en vuursteen. In de mond de kenmerkende mineraliteit en elegante zuren, gecombineerd in een enorme afdronk.

Korte omschrijving

Topwijn van Kreydenweiss van een van de beroemdste wijngaarden uit de Elzas.

Overige informatie

Biodynamisch gecertificeerd.

Decanter maart 2015: Highly Recommended 17.25

Product specificaties

Artikelnummer P18508
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Frankrijk
Streek Alsace
Appellatie Alsace Grand Cru
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Riesling
Alcohol percentage 13.5
EAN doos