Kaiken Terroir Series Sauvignon Blanc

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Kaiken

Kaiken

Kaiken is de Argentijnse tak van het Chileense wijnbedrijf Montes. Zij maken vooral rode wijn waarbij de Malbecs krachtig zijn, maar geraffineerder dan de meeste Malbecs uit Argentinië.

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergolavorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt. De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.


Website Kaiken

Bekijk Kaiken

Kaiken Terroir Series Sauvignon Blanc

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze bleek-gele, heldere wijn heeft in medium expressieve neus verfrissende tonen van citrus, limoenbloesem, perzik en minerale tonen. In de mond heeft de wijn voldoende rijpe zuren, citrustonen en een lange, verfissende afdronk.

Korte omschrijving

Fijne Sauvignon Blanc met een prettige balans tussen zuren en rijpheid.

Product specificaties

Artikelnummer P29070
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Gualtallary-Mendoza
Oogstjaar 2016
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 37804303000590
EAN fles 7804303000599