Jeannine Boutin Saint-Joseph Parcelle de Jean

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Jeannine Boutin Saint-Joseph Parcelle de Jean

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Saint-Joseph is de grootste appellatie in de noordelijke Rhône en ligt op de rechteroever van de Rhône. Syrah is hier heer en meester, en wordt in de wijnen vaak geblend met een klein percentage witte druiven. Zoals bij deze stevige wijn, waaraan 2% Roussanne werd toegevoegd. De druiven groeien in oude wijngaarden die als terrassen liggen op de steile hellingen van de rivieroever. De ligging en de granietbodem zorgen voor gezonde druiven van hoge kwaliteit. De wijnranken zijn minimaal 50 jaar oud en geven druiven met een van nature hoge aromaconcentratie.

Na de oogst vergisten de druiven met behulp van natuurlijke gisten op roestvrijstalen vaten, gevolgd door een rijping van 14 maanden op grotere eikenhouten vaten. De wijn wordt niet geklaard of gefilterd. Het resultaat is een krachtige, pure wijn met een duidelijk karakter van de druif en het gebied. Stevig maar ook soepel van smaak, met intense aroma’s van rijpe zwarte kersen en bramen, zwarte peper en kruiden, omhuld door zachte, rijpe tannines.

Korte omschrijving

Kruidige Saint-Joseph voor bij rijke gerechten.

Product specificaties

Artikelnummer P13500
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Saint-Joseph
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Roussanne
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760165379966
EAN fles 3760165372493