Jeannine Boutin Crozes Hermitage Les Hauts Granites

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Jeannine Boutin Crozes Hermitage Les Hauts Granites

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Crozes Hermitage is een oude, beroemde gemeente in de noordelijke Rhône vallei. De wijngaarden voor de Les Hauts Granites liggen in het noorden, op steile hellingen op de westelijke oever van de Rhône. De bodem bestaat hier uit graniet en leisteen. Op zonnige zomerdagen is het hier warm, maar de mistral zorgt voor verkoeling waardoor de druiven langzaam en gelijkmatig kunnen rijpen. 

Deze prachtige robijnrode wijn is een goed voorbeeld van de stijl van het wijnhuis: vol van smaak, maar met een mooie elegantie en doordrinkbaarheid. In de neus een explosie van rood en zwart fruit, aangevuld met een opvallende kruidigheid en wat aardse tonen. Rond en zacht van smaak met een goede concentratie, rijpe tannines en een opmerkelijke frisheid.

Korte omschrijving

Mooie kruidige wijn met een intense neus en sappige structuur.

Product specificaties

Artikelnummer P13600
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Crozes-Hermitage
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3760165379980
EAN fles 3760165372479