Jeannine Boutin Côte Rotie Bonnevaux

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Jeannine Boutin Côte Rotie Bonnevaux

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Côte Rotie, letterlijk vertaald ‘de verbrande helling’, dankt zijn naam aan de zonovergoten ligging van de wijngaarden. De wijngaarden liggen op de westoevers van de Rhône en krijgen hierdoor bijna de hele dag zon. Dat resulteert in rijpe, geconcentreerde wijnen met robuuste tannines en vaak een groot rijpingspotentieel. 

Deze prachtige wijn heeft een goede balans tussen rijpheid, frisheid en tannines.  In de neus intense aroma’s van zwarte bessen en bramen maar ook wat rood fruit, florale tonen (viooltjes), lichte roostertonen en een aardse touch. Zijdezacht van smaak, krachtig maar tegelijkertijd elegant, met een mooi samenspel tussen rijp fruit, minerale tonen, stevige maar rijpe tannines en frisheid. De afdronk is lang met een opvallende mineraliteit. Een wijn met een groot rijpingspotentieel.

Korte omschrijving

Elegantie op zijn top door zachte tannines en verfijnde structuur.

Product specificaties

Artikelnummer P13610
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côte-Rotie
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Viognier
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760165372608
EAN fles 3760165372516