Henri Maire Crémant du Jura Brut Jurassique

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Henri Maire Crémant du Jura Brut Jurassique

Domaine Maire & Fils

De naam Maire is sinds 1632 verbonden met de Jura. Degenen die regelmatig door oost Frankrijk reizen, kennen waarschijnlijk de plakkaten op huizen met ‘Henri Maire, Vin Fou’.

Henri nam in 1939 ongeveer 2,5 hectare wijngaard over. Hij bouwde dat uit tot maar liefst 300 hectare, toen ongeveer een kwart van de totale Jura wijngaarden, verdeeld over vijf domeinen. Hij stond in zijn eentje garant voor de revival van de Jura als wijnregio. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van een andere familie: Boisset. Op dit moment is het areaal in totaal 225 hectare en Boisset investeert enorm in wijngaarden en kelder. De kwaliteit, die in de eerste 15 jaar van deze eeuw wat was teruggelopen, is nu snel weer veel beter geworden. En dit tegen voor de Jura relatief goede prijzen.

Alles wat typisch Jura is wordt hier geproduceerd: druiven als Savagnin en Chardonnay voor wit en Trousseau en Pinot noir voor rood in diverse appellaties als Côtes de Jura, Arbois en Château Chalon. En stijlen als Crémant de Jura, Savagnin non oullié (onder een natuurlijk gistvlies gerijpt) en Vin Jaune (minimaal ruim 6 jaar onder zo’n vlies gerijpt.

Website: Domaine Maire & Fils

Bekijk Domaine Maire & Fils

Henri Maire Crémant du Jura Brut Jurassique

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

De geur is fris met lichte gisttonen en fruitelementen van perzik en peer. Een romige mousse met in de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en marsepein. Jurassique is een feestelijke wijn met een fijne balans.

Korte omschrijving

Kwalitatief uitstekende mousserende wijn uit het oosten van Frankrijk

Product specificaties

Artikelnummer P12900
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Jura
Appellatie Crémant du Jura
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay en Pinot Noir
Alcohol percentage 12
EAN doos