Henri Maire Arbois Savagnin Sous Voile

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Henri Maire Côtes du Jura Pinot Noir

Domaine Maire & Fils

De naam Maire is sinds 1632 verbonden met de Jura. Degenen die regelmatig door oost Frankrijk reizen, kennen waarschijnlijk de plakkaten op huizen met ‘Henri Maire, Vin Fou’.

Henri nam in 1939 ongeveer 2,5 hectare wijngaard over. Hij bouwde dat uit tot maar liefst 300 hectare, toen ongeveer een kwart van de totale Jura wijngaarden, verdeeld over vijf domeinen. Hij stond in zijn eentje garant voor de revival van de Jura als wijnregio. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van een andere familie: Boisset. Op dit moment is het areaal in totaal 225 hectare en Boisset investeert enorm in wijngaarden en kelder. De kwaliteit, die in de eerste 15 jaar van deze eeuw wat was teruggelopen, is nu snel weer veel beter geworden. En dit tegen voor de Jura relatief goede prijzen.

Alles wat typisch Jura is wordt hier geproduceerd: druiven als Savagnin en Chardonnay voor wit en Trousseau en Pinot noir voor rood in diverse appellaties als Côtes de Jura, Arbois en Château Chalon. En stijlen als Crémant de Jura, Savagnin non oullié (onder een natuurlijk gistvlies gerijpt) en Vin Jaune (minimaal ruim 6 jaar onder zo’n vlies gerijpt.

Website: Domaine Maire & Fils

Bekijk Domaine Maire & Fils

Henri Maire Arbois Savagnin Sous Voile

Wit | Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Krachtige wijn met een complex aroma van gedroogd fruit, sinaasappelschil, amandel. De smaak is gelaagd met indrukken van een fino sherry. Een zeer originele wijn die vooral gastronomisch goed inzetbaar is.

Korte omschrijving

Representatieve wijn uit een unieke wijnregio

Product specificaties

Artikelnummer P12906
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Savagnin
Land Frankrijk
Streek Jura
Appellatie Arbois
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 11 tot 13 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3250256160318
EAN fles 3250250160314