Goldmine Patina Chenin blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Goldmine Patina Chenin blanc

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Goldmine Patina Chenin blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De neus is fris en uitnodigend, met tonen van meloen, perzik en gele appel ondersteund door delicate tonen van lemon curd, dille en vanillestokje. Na een ronde aanzet, proeft men kweepeer, kumquat, gekonfijte citroen en nectarine, met subtiele hints van brandnetel en korianderzaad. Het mondgevoel is vol, rond en mineralig, met een levendige zuurgraad. Noten van fenegriek, limoen en engelwortel blijven hangen in de lange afdronk.

Korte omschrijving

Een rijke stijl Chenin Blanc met een prachtige balans tussen rijpheid en fraƮcheur.

Product specificaties

Artikelnummer P30178
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Swartland
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 26002039011611
EAN fles 6002039011617