Geografico Vernaccia di San Gimignano

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Vernaccia di San Gimignano

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Vernaccia di San Gimignano

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel. In de neus elegant en aromatisch met veel wit fruit en wat kruiden. In de mond verrassend fris en fruitig, met een goede structuur en een licht bitter dat de wijn wat kracht geeft.

Korte omschrijving

Heerlijke frisse witte wijn uit het 'Manhattan van de Middeleeuwen'.

Product specificaties

Artikelnummer P28424
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Vernaccia
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie San Gimignano
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Vernaccia
Alcohol percentage 12
EAN doos 8000757000317
EAN fles 8000757000300