Geografico Pavonero rosso

Rood | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Vernaccia di San Gimignano

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Pavonero rosso

Rood | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze bijzondere wijn is een blend van 4 druiven die uit vier verschillende gebieden in Italië komen: Sicilië, Puglia, Abruzzo en Trentino. Het resultaat is een krachtige, donkerrode wijn met een intense neus met daarin tonen van rijpe kersen, geconfijte pruimen, mocca en tabak en een krachtige smaak met een zwoel, rond mondgevoel. 20% Van de wijn heeft 12 maanden op fusten van nieuw Frans eiken gerijpt, waardoor de wijn en fijne tanninestructuur heeft gekregen die goed in balans is met de rijpe tonen van het fruit.

Korte omschrijving

Een bijzondere blend van druiven uit vier verschillende wijngebieden met als resultaat een krachtige en zwoele wijn.

Overige informatie

De wijn is verpakt in een zware fles met een dure uitstraling.

Product specificaties

Artikelnummer P28429
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nero d'Avola
Land Italië
Appellatie Vino d'Italia
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Nero d'Avola, Primitivo, Montepulciano d'Abruzzo en Merlot
Alcohol percentage 14
EAN doos 8000757004568
EAN fles 8000757004551