Geografico Pavonero Primitivo di Manduria

dinsdag 5 januari 2021

Geografico Pavonero Primitvio di Manduria

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken. 

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn en de winery is voorzien van de meest moderne technieken. 

Geografico is dus pas geleden overgenomen door Piccini wat ervoor gezorgd heeft dat er nu ook wijnen van buiten Toscane geproduceerd worden onder dit merk, zoals deze nieuwe Primitivo di Manduria. Een prachtige robijnrood gekleurde wijn met een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria!