Geografico Chianti Colli Senesi Riserva Torri

Rood | 0.75 L | 2011 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Chianti Colli Senesi Riserva Torri

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Chianti Colli Senesi Riserva Torri

Rood | 0.75 L | 2011 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrode, vrij intense kleur. In de neus geurend naar zwarte kersen, bramen en pruimen, licht vanille en gerookte geuren en wat kruidigheid. In de mond vrij elegant en fris met een niet te forse structuur, zoetrijpe tannines en een uitstekende afdronk.

Korte omschrijving

Mooie en zeer betaalbare riserva die niet te zwaar is.

Product specificaties

Artikelnummer P28430
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Chianti Colli Senesi
Oogstjaar 2011
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Sangiovese, Colorino, en Canaiolo
Alcohol percentage 13
EAN doos 8000757001093
EAN fles 8000757001086