Geografico Chianti Classico DOCG

Rood | 0.75 L | 2012 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Vin Santo del Chianti

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Chianti Classico DOCG

Rood | 0.75 L | 2012 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Kersenrode, vrij intense kleur. In de neus geurend naar amarenekersen en viooltjes, nog zeer fris maar daar zullen nog wel rijpingsaroma’s bijkomen (leer, aards) als de wijn wat langer op fles is. In de mond krachtig en met soepele tannines maar ook veel frisheid en een uitstekende afdronk. Houtrijping gelukkig niet erg present, dus zeker geen blockbuster maar lekker zuiver en doordrinkbaar.

Korte omschrijving

Frisse en fruitige Chianti die gemakkelijk doordrinkt.

Product specificaties

Artikelnummer P28432
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Chianti Classico
Oogstjaar 2012
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Sangiovese, Canaiolo
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8000757000119
EAN fles 8000757000102