Geografico Bosco del Grillo Governo

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Bosco del Grillo Governo

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Bosco del Grillo Governo

Rood | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een intense, dieprode kleur. In de neus ruikt men rijp fruit, voornamelijk rode kersen, gecombineerd met een florale toon van viooltjes. De aanzet is zeer krachtig, maar niet log. De smaak is vol met veel sap, donker fruit en afgeronde tannines. De alcohol is aanwezig, maar niet storend. Zeer complex met een uitstekende balans.

De wijn is gemaakt volgens de traditionele Governo Methode, waarbij een tweede vergisting wordt gestart door het toevoegen van gedroogde druiven.

 

Korte omschrijving

Een krachtige, volle en sappige Toscana IGT die een breed publiek aanspreekt.

Product specificaties

Artikelnummer P28427
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Toscana
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Sangiovese 80%, Merlot 10%, Colorino 5%, Cabernet Sauvignon 5%
Alcohol percentage 13
EAN doos 8000757004520
EAN fles 8000757004513