Gaba do Xil

vrijdag 31 juli 2020

Wijnmaker Telmo Rodriguez is altijd op zoek naar bijzondere wijngaarden met unieke kwaliteiten. Voor Gaba do Xil is hij hier bijzonder goed in geslaagd. De druiven groeien op steile hellingen aan weerszijden van de rivier de Sil die zijn aangelegd in terrasvorm met een ondergrond van graniet. Geen plek voor grote oogsten maar wel voor een fijne wijn van de Godello druif. 

Door de beperkte beschikbaarheid hebben wij deze wijn altijd moeten verkopen met de handrem er op. Omdat Gaba do Xil bij uitstek een horecawijn is heeft de internationale vraag relatief stil gelegen. Reden voor Telmo Rodriguez om ons een aantrekkelijk voorstel te doen. Wij hebben hier niet lang over nagedacht en een serieus volume gekocht. Uiteraard laten wij u hier graag van profiteren met een wel zeer speciale aanbieding. Klik hier voor de speciale actieprijs in de maanden augustus en september.

Gaba do Xil Godello is aromatische wijn met indrukken van witte bloemen, peer, gedroogd fruit en wat kruidigheid. De smaak is rijk en zelfs wat romig met frissen zuren en nu komt ook het minerale karakter van de wijn duidelijk naar voren. De fijne en elegante structuur maken deze wijn uitstekend geschikt als aperitief maar zal een groot aantal gerechten ook uitstekend ondersteunen.