Franz Keller Eichberg Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Franz Keller Eichberg Spätburgunder

Franz Keller

Franz Keller - Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein, een wijnimport en wijnhandel, een hotel en er zijn drie restaurants. Eén van deze restaurants, Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.

Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!

Website Franz Keller

Bekijk Franz Keller

Franz Keller Eichberg Spätburgunder

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood met een gemiddelde intensiteit. Zeer complexe neus met donkerrood fruit (aardbeien, kersen), vuursteen en kruidige aroma’s. In de smaak heeft de wijn een stevige structuur, is geconcentreerd en heeft een nerveuze spanning die de wijn opwindend maakt.

Korte omschrijving

Meest krachtige Spätburgunder GG van Franz Keller.

Product specificaties

Artikelnummer P22314
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Bereich Kaiserstuhl
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4011310001959
EAN fles 4011310000617