Domaine Mee Godard Morgon Corcelette

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Mee Godard Morgon Corcelette

Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard

 

Mee Godard is een startende wijnmaakster die nu al goede wijnen maakt en nog veel moois belooft voor de toekomst. 

Mee Godard is een opvallende ‘rising star’ in de Beaujolais. Als baby werd ze geadopteerd vanuit Korea door een Frans echtpaar uit Lyon. Haar interesse in het wijnmakersvak was al vroeg aanwezig. Na haar opleiding in Frankrijk vertrok ze naar de Verenigde Staten, waar ze zich specialiseerde in de chemische en biologische aspecten van wijnbouw en wijn maken. Terug in Frankrijk maakte ze haar wijnmakersopleiding compleet met een diploma oenologie in Montpellier en verschillende stages bij gerenommeerde wijnhuizen in de Bourgogne (Maison Chanson, Château de Corton-André en Domaine Comtes Lafon). 

Tijdens een wijnreis met vrienden naar de Beaujolais werd haar interesse gewekt voor dit vaak onderschatte wijngebied. “Mooie wijnen, een goede sfeer en een prachtig landschap: de perfecte combinatie”, aldus Mee. Haar zoektocht naar wijngaarden in het gebied leverde haar uiteindelijk vijf hectare wijngaarden op in de Morgon in drie geweldige ‘climats’. In 2017 is hier een wijngaard in de Moulin-à-Vent bijgekomen. Vanaf het begin werkt Mee volgens de methode ‘lutte raisonnée’: met uiterste aandacht voor de natuur, en door zo weinig mogelijk chemische middelen in de wijngaard te gebruiken. Vanaf 2016 probeert ze zoveel mogelijk biologisch te werken met als doel de wijngaarden uiteindelijk volgens biodynamische principes te kunnen bewerken. Daarvoor is het nu nog te vroeg, omdat haar voorgangers conventioneel hebben gewerkt en de wijnranken er nog niet klaar voor zijn. 

Mee is een perfectionist in de wijngaarden en in de kelder. Alle druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een uitgebreide selectie. Bij het wijn maken streeft ze ernaar het karakter van de wijngaard en het oogstjaar minutieus vast te leggen in de wijn. Haar wijnen zijn een prachtige combinatie van sappig fruit en aardse tonen, van structuur en elegantie. Een perfect voorbeeld van de potentie van de Beaujolais!


Website Domaine Mee Godard

Bekijk Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard Morgon Corcelette

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Corcelette wijngaard ligt op zuidoostelijk georiënteerde hellingen en heeft een graniet ondergrond. De wijnranken zijn gemiddeld 70 jaar oud en hebben van nature een lage opbrengst van geconcentreerde druiven. De druiven worden handmatig geoogst. Selectie vindt al in de wijngaard plaats, maar wordt in de kelder herhaald: alleen perfect rijpe, gezonde druiven gaan in de wijn. 

Afhankelijk van het oogstjaar wordt een deel van de druiven ontsteeld voor de vergisting, het overige deel vergist met de hele tros. Vergisting gebeurt in cementen tanks, waarbij Mee probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke gisten. Na de vergisting ondergaat de wijn een houtrijping van 12 tot 18 maanden in nieuwe en gebruikte houten vaten. Tijdens het wijnmaakproces wordt zo weinig mogelijk ingegrepen, zodat de wijn zich op een natuurlijke manier ontwikkelt.

De wijn is opvallend intens in kleur, geur en smaak, met aroma’s van sappige rode bessen en kersen, lichte aardse tonen en wat sandelhout. In de mond sappig met een mooi samenspel tussen kracht en frisheid. De afdronk is lamg en delicaat met zachte, verfijnde tannines.

Korte omschrijving

Sappige en verrassend krachtige Cru de Beaujolais.

Product specificaties

Artikelnummer P12820
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gamay
Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appellatie Morgon
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Gamay
Alcohol percentage 13
EAN doos