Domaine des Hâtes Chablis 1er cru Fourchaume l'Homme Mort

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine des Hâtes Chablis 1er cru Fourchaume l'Homme Mort

Domaine des Hâtes

De wijnen die Pierrick Laroche op Domaine des Hâtes maakt, zijn moderne, en eerder wat ronder dan de klassieke Chablis. Een jonge wijnmaker die nog ver zal komen!

Pierrick Laroche van Domaine des Hâtes komt uit Maligny, in het noorden van de Chablis streek. Hij studeerde oenologie in Beaune en liep onder andere stage in Nieuw-Zeeland. Hij heeft de door zijn vader verworven wijngaarden (ongeveer 25 hectare) overgenomen en maakt sinds jaargang 2010 zelf wijn, terwijl zijn vader de druiven naar de coöperatie bracht. Hij is op weg naar biologisch telen, creëerde een kelder waarin hij met valdruk kan werken en kocht een pers waarbij de druk zeer nauwkeurig kan worden ingesteld. Hij kreeg snel bekendheid doordat hij voor zijn eerste jaargang direct 3 sterren kreeg in de Guide Hachette en ook Robert Parker gaf al 90 punten voor zijn 1er cru. De wijngaarden liggen in het noordelijke deel van de appellatie waar de kalk meer met klei vermengd is en daarom zijn de wijnen vaak krachtiger. Pierrick laat de wijnen ook altijd de appel/melkzure gisting ondergaan, wat tot meer rondeur leidt.


Website Domaine des Hâtes

Bekijk Domaine des Hâtes

Domaine des Hâtes Chablis 1er cru Fourchaume l'Homme Mort

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bleekgeel tot lichtgeel. In de neus zacht wit fruit en steenfruit, boter, noten, stenig en krijt. In de mond een ronde aanzet, rokerig, krachtig en zeer precies, met mineraliteit en veel frisheid in de lange afdronk.

Korte omschrijving

Krachtige en prachtige Cru uit de Chablis in een minerale stijl.

Overige informatie

Robert Parker - 90 pts (2013)

Product specificaties

Artikelnummer P10470
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Chablis 1er Cru
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760235770150
EAN fles 3760235770020