Domaine des Hâtes Chablis

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine des Hâtes Chablis

Domaine des Hâtes

De wijnen die Pierrick Laroche op Domaine des Hâtes maakt, zijn moderne, en eerder wat ronder dan de klassieke Chablis. Een jonge wijnmaker die nog ver zal komen!

Pierrick Laroche is een rising star aan het Franse wijnmakersfirmament. Ruim 10 jaar geleden nam hij de wijngaarden over van zijn vader, die het domein in 1970 startte. Zijn vader verkocht de druiven tot dat moment aan andere wijnmakers in de Chablis. Maar Pierrick had een studie oenologie achter de rug, en zijn stages in het buitenland (o.a. in Nieuw-Zeeland) inspireerden hem tot het maken van elegante wijnen van topkwaliteit. Beetje bij beetje kwamen er meer wijngaarden bij. Inmiddels bezit Domaine les Hâtes 25 hectare wijngaard in het noorden van de Chablis. De kalkbodem bevat hier meer klei, wat de wijnen meer kracht en rondeur geeft. 

De kelders van Domaine les Hâtes liggen tegen de helling van een heuvel in het dorpje Maligny. Bij het verplaatsen van de druiven, de most en de wijn wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht. Alle wijnen ondergaan een malolactische vergisting, wat de wijnen ronder en zachter maakt. Ook in de wijngaarden ligt de focus op een zo natuurlijk mogelijke manier van werken. De wijngaarden zijn op dit moment nog in conversie naar een biologische certificering. Sinds 2016 koopt Pierrick ook most bij bevriende wijnmakers met wijngaarden op de linkeroever van de rivier. Deze wijngaarden liggen o.a. in de Premier Crus van Beauroy, Beauregard en Vau de Vey, en in de Grand Cru van Bougros. Bovendien erfde hij in 2019 8 hectare grond van zijn schoonvader met wijngaarden in het zuidelijk deel van de Chablis, o.a. in Petit Chablis, 5.5 hectare in Chablis en een halve hectare in de Premier Cru Les Butteaux.

Zijn nauwkeurige, gedreven manier van werken leverde Pierrick al snel nationale en internationale bekendheid op. Voor zijn eerste jaargang kreeg hij direct 3 sterren in de Guide Hachette  en ook Robert Parker gaf al 90 punten voor zijn 1er cru. Een wijnmaker om in de gaten te houden!


Website Domaine des Hâtes

Bekijk Domaine des Hâtes

Domaine des Hâtes Chablis

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven komen van 8 verschillende wijngaarden, waarvan het grootste deel in Maligny ligt. De bodem is rijk aan klei, kalk en fossiele resten en geeft de wijn zijn kenmerkende ronde, minerale karakter.

De wijn vergist en rijpt in roestvrijstalen vaten. Zuiver in de neus, met aroma’s van grapefruit en citroen, aangevuld met licht rokerige, kruidige tonen. Zacht, rond en sappig van smaak met veel finesse en een zilte mineraliteit, die aanblijft in de frisse afdronk.

Korte omschrijving

Minerale Chablis met fruit, rondeur en finesse.

Product specificaties

Artikelnummer P10460
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760235770112
EAN fles 3760235770013