De Venoge Princes extra brut

Wit | 0.75 L | N.v.t. | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant De Venoge

De Venoge

Een internationaal bekroond Champagnehuis dat kleinschaligheid en hoge kwaliteit combineert met een uniek karakter. 

Champagnehuis De Venoge werd bijna 200 jaar geleden opgericht door de Zwitser Henri-Marc  de Venoge.  Het huis staat bekend om zijn verfijnde, vineuze stijl Champagnes met een prachtige balans tussen fruit en elegantie. Vooral in de afgelopen 10 jaar is de kwaliteit van de Champagnes enorm gestegen, wat resulteert in hoge beoordelingen van internationale wijncritici. De strenge selectie van de druiven en de basiswijnen, en een zeer lange rijping op de lies geeft de wijnen hun bijzondere karakter. Naast druiven uit eigen wijngaarden koopt het huis druiven van met zorg geselecteerde wijnboeren. Het huis gaat voor topkwaliteit: er wordt alleen gebruik gemaakt van het sap van de eerste persing, en de wijnen rijpen minimaal 3 jaar in plaats van de verplichte 15 maanden op de originele fles.

De Venoge besteed veel aandacht aan het uiterlijk van de flessen. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg. Daarnaast wordt een deel de wijnen gebotteld in een speciale fles in de vorm van een traditionele karaf.


Website Champagne De Venoge

Bekijk De Venoge

De Venoge Princes extra brut

Wit | 0.75 L | N.v.t. | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De mousse in deze wijn is fijn, de kleur bleek-geel. De neus is licht aromatisch, met tonen van wit fruit, witte peper en een lichte brioche toon. De smaak is fris, met fijne zuren in de aanzet, een prettig lichte smaak waarin vooral de balans tussen fraîcheur en rijpheid opvallen. De dosage is 4 gram/liter.

Korte omschrijving

Een elegante extra brut Champagne die door zijn rijpheid door veel mensen gewaardeerd wordt.

Overige informatie

2022 James Suckling - 94 punten

Product specificaties

Artikelnummer P19250
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar N.v.t.
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Alcohol percentage 12
EAN doos 3291690561002
EAN fles 3291690561187