Clos Bellane Valréas Les Échalas Rouge

Rood | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Jeannine Boutin Côte Rotie Bonnevaux

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Clos Bellane Valréas Les Échalas Rouge

Rood | 0.75 L | 2016 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dieprode kleur. In de neus eerst zwart fruit en koffie, gevolgd door een zweem van vanille. In de mond een stevige aanzet met korrelige tannines en een volle body, gebalanceerd door de frisse zuren.

Korte omschrijving

Stevige rode wijn met frisse aroma's en mooie zuren.

Product specificaties

Artikelnummer P13182
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages Valréas
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Grenache
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760037260965
EAN fles 3760037260088