Clos Bellane Châteauneuf-du-Pape Urgonien 1.14 ha

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Clos Bellane Châteauneuf-du-Pape Urgonien 1.14 ha

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Intens paarsrood van kleur. In de neus rijpe aroma’s van zwart fruit (kersen, bramen, zwarte bessen) en kruidige aroma’s (garrigues, sweet spices). In de smaak opvallend fris van stijl, zacht mondgevoel door rijpe tannines en een slanke body ondanks het alcoholgehalte.

Korte omschrijving

Elegante en verteerbare Ch√Ęteauneuf-du-Pape.

Product specificaties

Artikelnummer P13185
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Châteauneuf-du-Pape
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Mouvèdre
Alcohol percentage 15
EAN doos