Cigliuti Barbera d'Alba Serraboella

Rood | 0.75 L | 2016 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cigliuti Barbera d'Alba Serraboella

Renato Cigliuti

Cigliuti is een klein, charmant familiebedrijf in de Serraboella cru dat geweldige kwaliteit Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen produceert. Door de kleine productie en grote naamsbekendheid lastig te krijgen!

Bij Cigliuti worden al eeuwenlang druiven en hazelnoten verbouwd. Al sinds 1964 bottelen ze de wijn zelf en Renato Cigliuti is de vierde generatie die nu het bedrijf (nu samen met zijn dochters Claudia en Silvia) in bezit heeft. Cigliuti ligt op de Serraboella-heuvel (een cru in het Barbaresco gebied) in het dorp Neive. Deze heuvel biedt twee geweldige terroirs! De droge bodem op het zuidwesten van deze steile heuvel die veel kalk bevat, wordt ingezet voor Dolcetto en de beste exposities voor Nebbiolo. Aan de oostkant van Serraboella, daar waar de grond een hoger aandeel klei bevat, staat Barbera. De familie woont zelf bij het bedrijf dat bovenop de heuvel staat en heeft zo een schitterend uitzicht over de wijngaarden. De wijnen staan internationaal in hoog aanzien onder kenners, maar zijn bij het grote publiek weinig bekend door de kleine hoeveelheid flessen die worden geproduceerd: 30.000 per jaar. Kortom: zeer hoge kwaliteit en lastig te krijgen!


Website Renato Cigliuti

Bekijk Renato Cigliuti

Cigliuti Barbera d'Alba Serraboella

Rood | 0.75 L | 2016 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Paarsrood. In de neus veel fruit (kersen, zwarte bes) kirsch en aardse tonen (waaronder kreupelhout). In de mond een zachte aanzet en een hoge concentratie met veel fruit, mineraliteit, niet te forse zuren en mooi rijpe tannines. Prachtige, lange, minerale afdronk.

Korte omschrijving

Vlezige Barbera van zeer hoge kwaliteit.

Overige informatie

Perswijn Mei/Juni 2016 - 16 pnt (2013)

Product specificaties

Artikelnummer P28132
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Barbera
Land Italië
Streek Piemonte
Appellatie Alba
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Barbera
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 18022610001078
EAN fles 8022610000883